De tv-serie Sanditon, naar een onvoltooid werk van Jane Austen, krijgt misschien toch een tweede seizoen. Amazon Prime UK lijkt interesse te hebben de serie voort te zetten, suggereerden ze vorige week in een tweet op het officiële Amazon Prime Twitter-account.

De reacties op en recensies van het eerste seizoen van Sanditon waren zeer wisselend en de serie zorgde voor behoorlijk wat verdeeldheid onder Austen-liefhebbers. Velen haakten na de eerste afleveringen af, terwijl anderen na het (teleurstellende) einde van het eerste seizoen met een petitie en aggressieve social media campagne een vervolg eisten. Maar het Britse ITV en Amerikaanse PBS, voor wie de serie was gemaakt, vonden de kijkcijfers te mager voor een tweede seizoen. Amazon Prime lijkt daar anders over te denken.

Retweeten

“#SaveSanditon Squad, we horen jullie en we doen ons best”, meldde Amazon Prime vorige week op Twitter. “Kunnen jullie dit alsjeblieft retweeten, zodat we weten met hoeveel jullie zijn en een pleidooi voor een nieuw seizoen kunnen maken?”

Inmiddels is het bericht bijna 12.000 keer geretweet. Of dit voldoende zal zijn, is nog niet duidelijk. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Amazon Prime een serie ‘redt’. Toen The Expanse werd gecancelled na 3 seizoenen, nam Amazon het over en maakte seizoen 4 en 5.

Sanditon op dvd

Sanditon is inmiddels op dvd uitgebracht met Nederlandse ondertiteling. Je kunt hem bestellen bij Bol.com via onderstaande link:

 

Over Sanditon

In Sanditon volgen we de avonturen van het plattelandsmeisje Charlotte Heywood, dat op uitnodiging van het echtpaar Parker komt logeren in het levendige badplaatsje Sanditon. Daar raakt ze betrokken bij alle lokale verwikkelingen en verliest ze haar hart aan Sidney Parker, een bruuske man met een duister verleden.

Benieuwd naar wat wij van Sanditon vonden? Lees onze recensie!

En hoe zit het met jou, kijk jij uit naar een tweede seizoen? Laat onderaan dit bericht jouw reactie achter.

Sanditon op herhaling

Sanditon werd enkele maanden geleden uitgezonden op BBC First. Heb je dat gemist? Dan krijg je nu een herkansing. De uitzenddata zijn als volgt:

Aflevering 1: vrijdag 10 juli, 00.55 uur (dus nacht van donderdag op vrijdag)

Aflevering 2: vrijdag 17 juli, 00.15 uur

Aflevering 3: vrijdag 17 juli, 01.10 uur

Aflevering 4: vrijdag 24 juli, 00.15 uur

Aflevering 5: vrijdag 24 juli, 01.10 uur

Aflevering 6: vrijdag 31 juli, 00.05 uur

Aflevering 7: vrijdag 31 juli, 01.00

Aflevering 8: vrijdag 31 juli, 02.00

Controleer op de dag zelf of bovenstaande tijdstippen nog kloppen.

Related Posts