Vorige week zondag maakte je kennis met de inwoners van Sanditon. De afgelopen week hebben verschillende kijkers hun eerste indruk op ons forum achtergelaten. We kijken even terug en stellen een nieuw personage aan je voor met wie je in de tweede aflevering (zondag 2 februari op BBC First, niet vergeten!) kennismaakt.

Zoals ook in Engeland na uitzending van de eerste aflevering, waren de reacties in Nederland en België gemixt. Een paar reacties van ons forum:

Rosa:

Ik vind het leuk :-) Na alle wat negatieve berichten vind ik het boven verwachting. Er zit lekker vaart in, en ik kon meteen volgen en onthouden wie iedereen was ;)

Priscilla:

:clap: Mooi gefilmd zoals we van de BBC gewend zijn. Wel vreemde moderne muziek tussendoor. Ik neem het wel op volgende keer zodat ik niet naar die storende advertenties hoef te kijken. Goed verhaallijn en goed acteerwerk.

Miriam:

Ik vond het erg mooi opgenomen. Goeie cast en fraaie omgeving.

RegencyGentleman:

Ik weet nog niet wat ik ervan vind. Ik probeer de verhaallijn te volgen, in plaats van de glitches te zien en te horen. Ik vind het wel erg modern gefilmd (vreselijke drone shots), met veel snelle gebeurtenissen en dat vind ik afbreuk doen aan het tempo van leven in die tijd.

Heb je zin om mee te praten? Bezoek dan nu het forum van JaneAusten.nl en meld je aan (als je dat nog niet hebt gedaan).

De tweede aflevering

Nu we met de belangrijkste personages oppervlakkig kennis hebben gemaakt, gaan we wat meer de diepte in in aflevering 2.

BBC First schrijft:
De spanningen rond Miss Lambes komst naar Sanditon komen tijdens de lunch van Lady Denham tot een uitbarsting. Esther en Edward realiseren zich dat Clara een grote bedreiging vormt.

Maak kennis met Young Stringer

Een nieuw gezicht in aflevering 2, namelijk dat van Young Stringer, de bouwopzichter in het in aanbouw zijnde Sanditon. Stringer is een selfmade man, zoon van een steenhouwer, en hij heeft grote ambities. Al bij de eerste ontmoeting is hij onder de indruk van de jonge Charlotte Heywood, die verrassend veel van architectuur blijkt te weten.
Young Stringer wordt gespeeld door Leo Suter, eerder te zien in onder andere Victoria en Beecham House.

Leo Suter als Young Stringer

Rose Williams en Kris Marshall in Nederland

Twee belangrijke acteurs uit Sanditon, Rose Williams (Charlotte) en Kris Marshall (Tom Parker), waren onlangs in Nederland om Sanditon te promoten. Ze gaven een interview aan VRT-journalist Ward Verrijcken. Bekijk het eerste deel hier:

TV-tip: Sanditon op BBC First

Vanavond is het smullen geblazen van de eerste aflevering van minireeks Sanditon, een adaptatie van de laatste en onvoltooide roman van Jane Austen.Dit is een volwaardige prestigereeks, zoals dat dan heet. Kostuumdrama, prachtig in beeld gebracht, met een opvallend vloeiende, heel moderne cameravoering. Heerlijke vertolkingen ook, met een "star making turn" van de bloedmooie hoofdrolspeelster Rose Williams.Met haar en tegenspeler Kris Marshall had ik een interview. En vergeet vooral niet te kijken, vanavond op BBC First, naar Sanditon.Montage: Stefan Mertes

Geplaatst door FilmWard op Zondag 26 januari 2020

 

Gerelateerde berichten