Aanstaande zondag, 26 januari 2020, begint op BBC First de 8-delige serie Sanditon, gebaseerd op het laatste, onvoltooide werk van Jane Austen. Nog wat laatste nieuwtjes, zodat je er helemaal klaar voor bent!

Tijdstip is 21.00 uur!

Misschien staat het in je papieren televisiegids anders, maar Sanditon begint zondag echt om 21.00 uur. De aflevering duurt, inclusief reclame, 1 uur. Zender is BBC First, die in de meeste televisiepakketten van Nederlandse providers is opgenomen. In België kun je de zender kijken als je bij Proximus zit, of Telenet Play More.

De nabespreking

Na de uitzending van iedere aflevering gaan we op ons forum nog even gezellig napraten. Heb je zin om mee te doen? Meld je dan vandaag nog aan, zodat je er zondag helemaal klaar voor bent!

Interview in De Telegraaf

Is Sanditon het nieuwe, sexy Downton Abbey?, vroeg De Telegraaf zich vandaag af. Journalist Bernice Breure sprak met hoofdrolspelers Rose Williams (Charlotte Heywood in de serie), Theo James (Sidney Parker) en Kris Marshall (Tom Parker).

Rose Williams verdiepte zich voor haar rol niet alleen in het werk, maar ook in het leven van Jane Austen. “Ze was vooruitstrevend, onverschrokken en je leest tussen de regels hoe verschrikkelijk slim ze was. In mijn personage herken ik de hang om alles te willen onderzoeken in het leven. Zonder toneelopleiding heb ik me toch op een acteercarrière gestort. De combinatie van moedig én naïef komt me bekend voor.”

Lees het hele interview op de website van De Telegraaf.

Nog een keer de trailer

Vanaf zondag 26 januari om 21:00 uur!

Laat je meeslepen door de mysterieuze geheimen die Sanditon bewaart in deze tv-adaptatie van Jane Austen's onvoltooide roman.

Geplaatst door BBC First op Vrijdag 17 januari 2020

Related Posts