Heb je afgelopen zondag aflevering 8 van Sanditon gemist (die direct na aflevering 7 werd uitgezonden)? Geen paniek, je krijgt een herkansing. De aflevering wordt dinsdag 17 maart om 22.00 uur herhaald. Ook op vrijdag 20 maart (om 23.10 uur) en zaterdag 21 maart (03.25 uur) wordt deze afsluiter van de serie nogmaals uitgezonden.

SPOILER-WAARSCHUWING: Heb je aflevering 8 nog niet gezien? Lees dan niet verder!

Hoe zit het met een tweede seizoen?

De laatste aflevering van Sanditon eindigde met een cliffhanger die uiteindelijk geen cliffhanger blijkt te zijn. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten viel het aantal kijkers tegen. Daarom heeft ITV besloten geen tweede seizoen te maken, en het Amerikaanse PBS heeft dat besluit gevolgd. Het lijkt er dus op dat Charlotte Heywood en Sidney Parker hun leven lang van elkaar gescheiden blijven. Wij zijn, om het zacht te zeggen, not amused.

Fanatieke Sanditon-fans hebben inmiddels ruim 40.000 handtekeningen opgehaald om iemand zover te krijgen toch een tweede seizoen te maken. Je kunt hier de petitie tekenen. Maar laten we eerlijk zijn: de toekomst van Sanditon ziet er niet goed uit.

Hoezo dat einde?

Scriptschrijver Andrew Davies had voordat de serie werd gemaakt al gerekend op een tweede seizoen en besloot daarom tot een open einde, om de spanning erin te houden. Helaas gokte hij daarmee mis. Het betekent dat Jane Austens onvoltooide roman leidde tot een onvoltooide serie. Oh ironie!

Hart luchten?

Wil je wat kwijt over de laatste aflevering van Sanditon, of over de serie in zijn algemeenheid. Praat dan mee op ons forum:

[w3allastopicforumsids topics_number=”5″ forums_id=”60″ post_text=”1″ text_words=”30″]

Related Posts