José Roeken van Austen Tales en Suzanne Allard van The Pheasants organiseren 3 bijzondere bijeenkomsten in deze ‘Engelse oase in de Nederlandse polder’. Tijdens een literary tea hoor je over het leven en werk van Jane Austen en kun je genieten van een heerlijke Engelse full afternoon tea. Zondag 7 juni is al volgeboekt, maar er is nog plek op de zondagen 29 maart en 3 mei.

José Roeken is geen onbekende onder Austen-liefhebbers. Met haar Austen Tales geeft ze regelmatig lezingen over Jane Austen. The Pheasants is een bijzonder huis in Everdingen dat volledig in de Engelse 18de-eeuwse Robert Adam-stijl is verbouwd en ingericht. “Onze gedeelde hartstocht voor de Britse Georgian en Regency periode is de aanleiding voor deze bijzondere samenwerking”, zegt José.

Tijdens de literary tea kun je genieten van:

  • een vier-gangen afternoon tea met antiek linnen, klassiek servies en glanzend zilver
  • een rondleiding door de Georgian en Edwardian stijlkamers van The Pheasants
  • een afternoon stroll door de klassieke parterre-tuin
  • twee literaire lezingen, één over het leven en werk van Jane Austen en één over Mr. Darcy, de held uit Pride and Prejudice
  • een expositie van Austen boeken en memorabilia

 
De boeiende verhalen over Jane Austen en Mr. Darcy worden verteld in de ‘fitting background’ van de Yellow Library van The Pheasants. De tea wordt geserveerd in de Red Drawing room.

De details

Data: Zondag 29 maart en 3 mei
Tijd: 13.30 uur – 16.30 uur
Locatie: Tienhovenseweg 39, Everdingen
Prijs: € 59,50 per persoon

Aanmelden

Wilt je deze unieke ‘Tea with Mr. Darcy’ meemaken? Stuur dan een email aan info@thepheasants.nl en geef aan welke dag jouw voorkeur heeft. Wees er snel bij want er zijn per datum slechts 10 plaatsen beschikbaar.

Foto: De Yellow Library in The Pheasants © Frits van der Gronde/The Pheasants