Heel goed nieuws voor Sanditon-fans! Sanditon krijgt niet alleen een tweede seizoen, maar ook een derde. Dat heeft PBS Masterpiece (Amerikaanse publieke omroep) vandaag bekendgemaakt.

Het eerste seizoen van Sanditon, gebaseerd op het laatste, onvoltooide werk van Jane Austen, deed het in Amerika een stuk beter dan in Europa. Dus is het niet zo gek dat een Amerikaanse zender nu het voortouw neemt voor een vervolg. PBS werkt hierbij samen met de Britse streamingdienst BritBox UK. Sanditon 2 en 3 worden óók op ITV uitgezonden, die het eerste seizoen liet maken. Hoogstwaarschijnlijk is de serie dan op termijn ook op BBC First te zien.

Dat er een tweede seizoen komt is mede te danken aan fans die als de Sanditon Sisterhood non-stop online actie hebben gevoerd voor een vervolg op het verhaal van Charlotte Heywood en Sidney Parker.

Wie schrijft Sanditon 2 en 3?

De nieuwe afleveringen worden grotendeels geschreven door Justin Young (die ook een aantal afleveringen van seizoen 1 schreef). Ook Austen-veteraan Andrew Davies neemt weer een paar afleveringen voor zijn rekening.

Doet Theo James weer mee?

PBS Masterpiece heeft al laten weten dat Charlotte Heywood (Rose Williams) in seizoen 2 terugkeert naar Sanditon en daar bekende en minder bekende gezichten tegen zal komen. Of Theo James zijn rol als Sidney Parker weer gaat spelen is nog niet bekend. De rest van de cast wordt pas later dit jaar bekendgemaakt. Wij hopen in ieder geval op een mooie afronding van ‘Sidlotte’ en we willen ook graag een hele gelukkige Lord en Lady Babington terugzien!

Wanneer is Sanditon 2 te zien?

Wanneer Sanditon 2 te zien zal zijn is nog niet duidelijk. De opnames beginnen naar verwachting eind dit jaar. Er wordt opnieuw in en om Bristol gefilmd.

Sanditon 1 op BBC First

Heb je seizoen 1 van Sanditon gemist of wil je gewoon weer even terug naar dit aantrekkelijke badplaatsje? Dan hebben we goed nieuws: op BBC First wordt vanaf aanstaande zondag 9 mei om 20.00 uur de hele serie herhaald, met iedere zondag een aflevering.

Of bestel de dvd op Bol.com:

Gerelateerde berichten