Na de succesvolle ‘Tea with Mr. Darcy’ organiseert Austen Tales opnieuw in samenwerking met The Pheasants drie exclusieve Sensibiliteas. De lezing op 20 juni is inmiddels vol, maar voor zondag 1 augustus en zondag 3 oktober zijn nog enkele plaatsen vrij.

José Roeken is geen onbekende onder Austen-liefhebbers. Met haar Austen Tales geeft ze regelmatig lezingen over Jane Austen. The Pheasants is het bijzondere huis van Suzanne Allard in Everdingen, dat volledig in de Engelse 18de-eeuwse Robert Adam-stijl is verbouwd en ingericht. Een ‘Engelse oase in de Nederlandse polder’.

Lezing en afternoon tea

Tijdens de Sensiblitea kun je genieten van:

  • een vier-gangen afternoon tea met antiek linnen, klassiek servies en glanzend zilver
  • een rondleiding door de Georgian en Edwardian stijlkamers van The Pheasants
  • een afternoon stroll door de klassieke parterre-tuin
  • twee literaire lezingen, over Jane Austen en haar roman Sense and Sensibility
  • een expositie van Austen boeken en memorabilia

De boeiende verhalen over Jane Austen en haar eerste meesterwerk Sense and Sensibility dat verscheen in 1811, worden verteld tegen de ‘fitting background’ van de Yellow Library van The Pheasants. De tea wordt geserveerd in de tuin en de Red Drawing room. Een gouden combinatie van literatuur en Engelse grandeur!

Data en info

Data: Zondag 20 juni (volgeboekt), zondag 1 augustus, zondag 3 oktober 2021

Tijd: 13.30 uur – 16.30 uur

Locatie: Tienhovenseweg 39, Everdingen

Prijs: € 59,50 per persoon

Aanmelden

Wil je deze unieke ‘Sense and Sensibilitea’ meebeleven? Stuur dan een email aan info@thepheasants.nl en geef aan op welke dag en met hoeveel personen je wilt komen. Wees er snel bij want er zijn in verband met de coronamaatregelen slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Foto: De Yellow Library in The Pheasants © Frits van der Gronde/The Pheasants

Gerelateerde berichten