Persuasion is helemaal in! Niet alleen wordt er gewerkt aan een bioscoopfilm van Jane Austens laatst voltooide werk, er komt ook een Netflix-film. De streamingdienst heeft bekendgemaakt bezig te zijn met een moderne versie van de klassieker, met Dakota Johnson in de hoofdrol.

Netflix omschrijft de film als een ‘moderne en geestige’ bewerking van Jane Austens boek. Dakota Johnson, die we kennen van de Fifty Shades-films, speelt Anne Elliot. Wie de rol van kapitein Wentworth (die misschien geen kapitein zal zijn?) gaat spelen, is nog niet bekend. Naar verwachting wordt er deze maand gestart met de opnames.

De Wentworth van die andere Persuasion

Joel Fry speelt kapitein Wentworth

Zoals wij al eerder meldden, komt er ook een bioscoopfilm van Persuasion. Dit zal een meer traditioneel kostuumdrama worden, hoewel er qua casting een voorbeeld is genomen aan Bridgerton. De rol van kapitein Wentworth wordt namelijk gespeeld door Joel Fry, die eerder onder andere in de bioscoopfilm Yesterday en in Game of Thrones te zien was.

Anne Elliot wordt gespeeld door Sarah Snook. Er is nog niet begonnen met filmen en ook weten we nog niet wanneer deze film in de bioscoop te zien zal zijn. We houden je op de hoogte!

Er was toch al een moderne Persuasion?

Klopt, in december 2020 verscheen in Amerika al Modern Persuasion, met Alicia Witt als Anne Elliot. Helaas is deze film (nog) niet in Europa te zien. Hoewel de recensies die we voorbij hebben zien komen ons daar niet heel rouwig om maken…

Foto Dakota Johnson: Pietro Luca Cassarino, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Foto Joel Fry: Steve Bowbrick, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons