Er is een nieuwe verfilming van Jane Austens roman Persuasion in de maak. Deze keer niet voor tv (zoals in 1995 en 2007), maar voor het grote doek. Anne Elliot gaat gespeeld worden door Sarah Snook, die onlangs genomineerd werd voor een Emmy voor haar rol in de HBO-serie Succession. Wie haar mannelijke tegenspeler wordt is nog niet bekend.

Sarah Snook

Sarah Snook heeft al in heel wat bekende series en films gespeeld. De 33-jarige Australische actrice was onder andere te zien in Winchester (met Helen Mirren), Black Mirror en The Dressmaker (met Kate Winslet). In de razend populaire HBO-serie Succession raakt ze als Shiv Roy betrokken bij de intriges rondom de opvolging van het familiebedrijf. Haar echtgenoot in die serie, Tom Wambsgans, wordt door niemand minder gespeeld dan Matthew Macfadyen, Mr Darcy uit Pride & Prejudice (2005).

Nog veel onbekend

Wie de andere rollen in Persuasion op zich gaan nemen is nog niet bekend. Het script wordt geschreven door Jessica Swale (Summerland) en geregisseerd door Mahalia Belo (The Long Song, Requiem). De BBC co-financiert de film.

Ook is nog niet bekend wanneer de film zal verschijnen. Het zal de eerste keer zijn dat Persuasion in Nederland in de bioscopen te zien is. De tv-film uit 1995 (met Amanda Root) was wel in Amerikaanse bioscopen te zien.

Over Persuasion

Persuasion, een van de twee romans van Austen die in 1818 postuum werden gepubliceerd, gaat over het krijgen van een tweede kans. Anne Elliot is met haar 27 jaar een oude vrijster aan het worden, wanneer ze haar oude vlam kapitein Wentworth weer tegen het lijf loopt. Zeven jaar eerder heeft ze zijn huwelijksaanzoek onder druk van haar familie afgewezen. Wentworths eer is nog altijd gekrenkt, maar wanneer ze steeds vaker in elkaar gezelschap verkeren, bloeit de liefde toch weer op.

Bronnen: Entertainment Weekly, The Hollywood Reporter

© Foto Sarah Snook: Eva Rinaldi, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.

© Foto bioscoopzaal: Denise Jans on Unsplash