Wren Cosgrove is een succesvolle PR-professional wier professionele en privéleven overhoop wordt gehaald als ze gedwongen wordt intensief samen te werken met haar ex-vriend. Herken jij in deze premisse voor een nieuwe romcom het boek van Jane Austen waarop de film gebaseerd is? Een hint: de film, die afgelopen week op de virtuele filmmarkt in Cannes werd vertoond, heet Modern Persuasion.

De bons

Zoals de weinig aan de verbeelding overlatende titel al doet vermoeden gaat het om een moderne bewerking van Jane Austens Persuasion. In het origineel is het Anne Elliot die met de rijke en succesvolle kapitein Wentworth moet dealen, jaren nadat ze hem op advies van vriendin en mentor Lady Russell de bons heeft gegeven.

Ongemakkelijk

Veel meer dan dat Anne in de gemoderniseerde versie Wren heet en het zich in New York afspeelt, is er nog niet bekend over de inhoud van de nieuwe verfilming. Maar dat er de nodige ongemakkelijke scènes in zullen zitten, blijkt wel uit een artikeltje in Deadline. Ze schrijven: “Wren finds herself having to interact with her ex-boyfriend every day when she’d rather just curl up in a ball and wail like a teenager.”

Net als in het origineel lijkt het uiteindelijk goed te komen: “In time, she finds the courage and strength to rebuild not only her company, but her love life as well”, aldus Deadline.

Hoofdrol

Actrice Alicia Witt, bekend van o.a. Two Weeks Notice, Nashville, The Walking Dead en Vanilla Sky speelt de hoofdrol. Wie de rol van de ex voor zijn rekening neemt is nog nergens aangekondigd. Kirk D’Amico, de CEO van distributeur Myriad Pictures noemt in een interviewtje alleen Shane McRae (The Help, Still Alice) als onderdeel van de ‘strong supporting cast’. Dus dat is zeker een kanshebber.

‘Sterke vrouwen’

De film is gemaakt door Tangerine Entertainment en Tortyfly Pictures. Beiden organisaties afficheren zich met kreten als ‘female-driven’ en ‘female-identifying’ en ‘strong roles for women’. De film werd vorige week op de Cannes virtual market gelanceerd en gescreend door Myriad Pictures. We hopen maar dat ’ie daar ook is opgepikt door een Nederlandse distributeur. Zodra we meer weten, lees je het hier!

© Foto: Myriad Pictures