Nederland had de primeur toen in 2014 mijn boek Het Engeland van Jane Austen verscheen bij uitgeverij Gottmer. Maar nu gaat deze Jane Austen reisgids de grens over! Vanaf augustus is hij overal ter wereld te koop als Jane Austen’s England – A Travel Guide.

In 2016 organiseerde ik een crowdfunding-campagne om Het Engeland van Jane Austen naar het Engels te laten vertalen en daarmee een Engelstalige uitgever te vinden. Een groot aantal bezoekers van JaneAusten.nl hielp mee, waarvoor nogmaals heel veel dank! Vorig jaar werd de droom werkelijkheid: de Britse uitgever ACC Art Books kocht de wereldwijde rechten.

Anders dan de Nederlandse versie?

Jane Austen’s England – A Travel Guide ziet er aan de buitenkant anders uit. Maar de inhoud is bijna helemaal hetzelfde als van de Nederlandse editie. Dezelfde locaties worden beschreven en het boek is ongeveer even dik. Wel is sommige informatie zoals openingstijden geüpdatet en is reisinformatie die alleen voor Nederlandse en Belgische reizigers van toepassing is weggelaten. De Nederlandse versie is nog steeds in de Nederlandse en Vlaamse boekhandels te koop, en in onze webshop (verzending op 27 juli).

Winactie op All Things About Jane Austen

De website All Things Jane Austen interviewde mij over de reisgids en allerlei andere Austen-kwesties. En ze geven een exemplaar van Jane Austen’s England – A Travel Guide weg. Lees nu het interview en alles over de winactie – je kunt nog tot zaterdag meedoen!

Neem een kijkje

Benieuwd hoe Jane Austen’s England – A Travel Guide er van binnen uitziet? Op de website van ACC Art Books kun je een voorproefje krijgen.