Helaas, de reisgids Het Engeland van Jane Austen, geschreven door Karin Quint, de beheerder van deze website, krijgt geen derde druk. Dat betekent dat de gids niet meer bijgedrukt wordt, online niet meer te koop is en nieuw alleen nog te krijgen is bij de boekhandels die nog een exemplaar in de kast hebben staan. Wij hebben er nog 8 op voorraad en in dit geval betekent op ook echt op. Bestel nu nog snel een exemplaar en plan alvast je eigen Austen-reis!

Het Engeland van Jane Austen verscheen in mei 2014 en een tweede druk volgde in 2016. De gids voert je langs de locaties die belangrijk waren in het leven van Jane Austen. Ook komen alle filmlocaties van de verfilmingen vanaf 1995 aan bod. Daarnaast leuke interviews met bijvoorbeeld de koetsier uit Pride and Prejudice 1995 (en veel meer kostuumdrama’s) en een gids van Burgley House die plotsklaps footman van de formidabele Lady Catherine de Bourgh werd. Ook veel achtergrond over Jane Austen en haar tijd, enkele wandelbeschrijvingen en natuurlijk fijne foto’s van het prachtige Engeland.

Engelse editie

Met een zenuwslopende Kickstarter-campagne, gesteund door heel veel lieve bezoekers van deze website, verscheen in 2017 een gelimiteerde Engelse editie van de reisgids. Vorig jaar werd de reisgids in het Engels gepubliceerd door uitgeverij ACC Art Books. Jane Austen’s England: A Travel Guide blijft nog wel beschikbaar (hoewel in deze tijden alles onzeker is). Liever de Engelse dan de Nederlandse versie? Ook die bestel je in onze webshop.

Recensie JASNA

De Jane Austen Society van Noord-Amerika had onlangs een mooie recensie in hun nieuwsbrief van Jane Austen’s England. Recensent Victoria Hinshaw schreef: ‘Should a book reviewer consider her subject a superior volume if she starts reading, gets lost in the subject, and totally forgets she should be a critic? This is precisely what happened to me and I hope you will be as fortunate.’

Lees hier de hele recensie (pdf).