Het is een tijdlang stil geweest rondom de nieuwste verfilming van Persuasion. Naar nu hebben we een datum! Op 15 juli 2022 verschijnt de film op Netflix. En we kunnen alvast wat foto’s van deze productie delen.

In deze nieuwe Austen-verfilming zien we Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) als Anne Elliot, dochter van Sir Walter Elliot, een verarmde maar arrogante baronet die het familielandgoed moet verhuren en met zijn gezin naar Bath vertrekt. Wanneer Anne haar voormalige geliefde kapitein Wentworth weer tegen het lijf loopt, hoopt ze op een tweede kans.

Henry Golding (links) als Mr Elliot en Cosmo Jarvis als kapitein Wentworth. (Foto: Nick Wall/Netflix)

Trouw aan het origineel

In deze verfilming – volgens Netflix een moderne en geestige bewerking die trouw blijft aan het origineel – wordt de rol van kapitein Wentworth gespeeld door Cosmo Jarvis (Peaky Blinders, Lady Macbeth) en zien we Henry Golding (Crazy Rich Asians, Last Christmas) als Anne’s verre neef William Elliot.

Henry Golding als Mr Elliot in Persuasion. (Foto Nick Wall/Netflix)

Bioscoopfilm

De laatste keer dat Persuasion verfilmd werd was in 2007, met Sally Hawkins en Rupert Penry-Jones. In september 2020 meldden wij dat er ook een bioscoopfilm van Persuasion in de maak was, met Sarah Snook als Anne Elliot. Helaas is dat project stopgezet.

Persuasion is vanaf 15 juli 2022 op Netflix te bekijken.

Gerelateerde berichten