Zin om naar de kust te gaan? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf donderdag 23 juni zendt BBC First het langverwachte tweede seizoen van Sanditon uit.

Sanditon is heel losjes (eigenlijk alleen de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen) gebaseerd op het laatste, onvoltooide werk van Jane Austen met dezelfde naam. In dit tweede seizoen volgen we opnieuw de belevenissen van Charlotte Heywood (Rose Williams), die weer op bezoek gaat bij de familie Parker in Sanditon. Dit keer wordt ze vergezeld door haar zus Alison, die niet alleen voor Charlotte, maar ook voor zichzelf een geschikte match hoopt te vinden. Ondertussen wordt het badplaatsje overspoelt door de militie, met een aantal zeer aantrekkelijke officieren.

Bekende gezichten

We gaan veel bekende gezichten terugzien in dit tweede seizoen van Sanditon. Crystal Clarke is terug als Miss Lambe, Kris Marshall zien we weer als Tom Parker en Kate Ashfield als zijn echtgenote. Ann Reid is terug als Lady Denham, Charlotte Spencer als Esther Babington en Jack Fox als Sir Edward Denham. En het wordt weer genieten van Turlough Tovey als de ongemakkelijke hypochonder Arthur Parker.

Geen Sidney Parker

Grote afwezige is Theo James, die in het eerste seizoen de love interest speelde van Charlotte. Zijn personage Sidney Parker is volledig uit de serie geschreven. Ook Leo Suter keert niet meer terug in de rol van Young Stringer. Maar niet getreurd, het wemelt in Sanditon van de aantrekkelijke jongemannen die hun oog laten vallen op Charlotte Heywood. Zoals Alexander Colbourne, gespeeld door Ben Lloyd-Hughes.

Zes afleveringen

Het tweede seizoen van Sanditon bestaat uit zes afleveringen. De eerste aflevering begint donderdag 23 juni om 21.00 uur op BBC First.

Vind je zes afleveringen te weinig? Dan hebben we nog meer goed nieuws: seizoen 3 is al aangekondigd.

Bekijk de trailer

© Foto’s: BBC First