Laatst meldden we al dat Netflix bezig is met een moderne verfilming van Jane Austens Persuasion (met Dakota Johnson in de hoofdrol). Nu lezen we in Variety dat de streamingdienst ook een eigentijdse variant van Pride and Prejudice in de steigers heeft staan, genaamd The Netherfield Girls.

Frisse versie

De nieuwe verfilming moet volgens Variety een frisse versie worden van de Jane Austen klassieker. Iets in de in de geest van de tienercomedy’s Easy A (met Emma Stone) en 10 Things I Hate About You (met Heath Ledger en Julia Stiles). 

Never have I ever

De rol van Lizzie Bennet zal worden vertolkt door Maitreyi Ramakrishnan. Deze 19-jarige actrice ken je misschien uit de Netflix-serie Never Have I Ever. In deze feelgood-hit waarvan binnenkort een tweede seizoen te zien zal zijn, speelt ze een Indiaas-Amerikaanse tiener die zich staande moet zien te houden op high school. Voor haar debuutrol werd Ramakrishnan vorig jaar meteen al genomineerd voor een Independent Spirit Award voor beste actrice.

Becca Gleason

The Netherfield Girls wordt geschreven en geregisseerd door Becca Gleason die eerder comedy drama Summer ’03 maakte. Ze was als consulting producer betrokken bij de nieuwe Amazon serie The Summer I Turned Pretty (ook een boekverfilming).

Wanneer The Netherfield Girls te streamen zal zijn, is nog niet bekend.