Nog geen kans gehad om het huis te bezoeken waar Jane Austen de laatste jaren van haar leven woonde en werkte? Of ben je er al eens geweest en kun je niet wachten om nog een keer over de drempel te stappen? Dan hebben we goed nieuws: je kunt de komende vier weken meedoen aan een virtuele live tour door Jane Austen’s House.

Over Jane Austen’s House

Het Jane Austen’s House in Chawton is na de Tweede Wereldoorlog een museum geworden. Jane woonde hier van 1809 tot haar dood in 1817. In dit huis herschreef ze de manuscripten van Sense and Sensibility en Pride and Prejudice tot de boeken zoals we ze nu kennen. En schreef ze Mansfield Park, Emma, Persuasion en de eerste hoofdstukken van Sanditon.

Normaal gesproken wordt het museum bezocht door Austen-liefhebbers van over de hele wereld. Maar wegens corona zijn de deuren alweer enige tijd gesloten. Daarom biedt Jane Austen’s House nu een virtuele live tour aan, waarop je een vaste gids van het museum kleine groepjes ‘bezoekers’ door de kamers van het huis leidt. En er is genoeg ruimte voor een praatje en het stellen van vragen.

Wanneer zijn de rondleidingen?

Er staan nu vier rondleidingen gepland (Nederlandse tijd):

  • Zaterdag 27 maart, 18.00-19.00 uur
  • Zaterdag 3 april, 16.00-17.00 uur
  • Donderdag 15 april, 14.00-15.00 uur
  • Zaterdag 24 april, 20.00-21.00 uur

De rondleiding wordt gedaan met Zoom. Deelname kost 5 pond. Je koopt je kaartje op de website van Jane Austen’s House.

Nog een Austen-pelgrimage

Wil je nog wat verder op Austen-pelgrimage? Beluister dan (opnieuw) de podcast die schrijfster Kristien Hemmerechts maakte in het jubileumjaar 2017.

De beschrijving van de podcast: Om haar leven te vieren, ondernemen de 2 grote ‘Janeites’, auteur Kristien Hemmerechts en journalist Flip Feyten, een echte Austen-pelgrimage naar Engeland. Ze bezoeken de plekken waar ze woonde en waar ze op bezoek of op vakantie ging. Kristien Hemmerechts verdiepte zich opnieuw in het werk en leven van een van Engelands national treasures, en presenteert o.a. de mooiste, ontroerendste of grappigste passages uit Austens werk. Anglofiel Flip Feyten schets de historische context.

Je beluistert de podcast hier.

© Afbeelding: Jane Austen’s House

Gerelateerde berichten