Schrijfster Kristien Hemmerechts en journalist Flip Feyten maken in het radioprogramma Looking for Jane een Austen-pelgrimage door Engeland. De eerste aflevering wordt vanavond om 18.05 uur uitgezonden op de Vlaamse klassieke zender Klara. Deze is ook als podcast te beluisteren.

National treasure

Klara.be schrijft over het programma:
Om haar leven te vieren, ondernemen de 2 grote ‘Janeites’, auteur Kristien Hemmerechts en journalist Flip Feyten, een echte Austen-pelgrimage naar Engeland. Ze bezoeken de plekken waar ze woonde en waar ze op bezoek of op vakantie ging. Kristien Hemmerechts verdiepte zich opnieuw in het werk en leven van een van Engelands national treasures, en presenteert o.a. de mooiste, ontroerendste of grappigste passages uit Austens werk. Anglofiel Flip Feyten schets de historische context.

Vijf afleveringen

In totaal komen er vijf afleveringen van Looking for Jane. Heb je inspiratie opgedaan om je eigen Austen-pelgrimage te maken? Koop dan in onze webshop de reisgids Het Engeland van Jane Austen.

©Foto: VRT