Heb je morgen, zaterdag 27 februari 2021, niks te doen? Zet dan je televisie op BBC2. Daar wordt Pride and Prejudice, de zwart-wit versie uit 1940 uitgezonden, met aansluitend de documentaire Jane Austen: Behind Closed Doors.

Het is niet iedereens ‘cup of tea’, maar als je zin hebt in een verrassende interpretatie van Pride and Prejudice, kijk dan om 12.30 uur op BBC2 naar de versie met Laurence Olivier als Mr Darcy en Greer Garson als Elizabeth Bennet. Het schijnt dat Olivier later nooit meer aan deze film herinnerd wenste te worden. Hij vond dat zijn Darcy een onaantrekkelijk eikel was (vrij vertaald) en dat Greer Garson als Elizabeth Bennet veel te dom overkwam. Dit maakt het voor ons alleen maar leuker om naar te kijken.

Behind Closed Doors met Lucy Worsley

Na Pride and Prejudice kun je om 14.25 uur genieten van de documentaire Jane Austen: Behind Closed Doors van historicus Lucy Worsley (zie foto). Zij neemt je mee naar de huizen die Jane Austen bewoonde en bezocht en vertelt over de invloed die ze gehad hebben op Austens leven en werk. Een echte aanrader!

Gerelateerde berichten