Spannende tijden voor Sanditon-fans! Het lijkt erop dat er toch een tweede seizoen gaat komen. Productiemaatschappij Red Planet Pictures is volgens de website UK Casting News op zoek naar figuranten voor nieuwe afleveringen van Sanditon. De oproep is afgelopen vrijdag online gezet.

Het nieuws werd gedeeld door Twiteraar Simone Snow. Zij deelt een screenshot van de listing van UK Casting News in haar timeline:

Slag om de arm

Laten we niet meteen allemaal heel hard gaan juichen. Want: Red Planet Pictures heeft nog niets gemeld over een tweede seizoen. En ITV, die het eerste seizoen van Sanditon uitzond en nu opnieuw opdrachtgever lijkt te zijn, heeft ook nog niets laten weten. Net als de acteurs. Maar het feit dat er gezocht wordt naar figuranten voor de zomer van 2021 stemt natuurlijk heel erg hoopvol.

Heeft Bridgerton hier iets mee te maken?

Het blijft natuurlijk gissen totdat er iets officieels naar buiten komt. Maar het kan zijn dat het enorme succes van Netflix-serie Bridgerton iets te maken heeft met het weer nieuw leven inblazen van Sanditon. De regency-tijd is ineens enorm ‘hot’ en met Sanditon kunnen de makers alle kanten op (Jane Austens hoofdstukken van haar onvoltooide roman Sanditon waren al opgebruikt in de eerste aflevering van het eerste seizoen).

Mocht het tweede seizoen er komen, dan is dat natuurlijk zeker te danken aan de fanatieke inzet van de Sanditon-fans die zich verenigd hebben in de Sanditon Sisterhood.

Waar hoop jij op?

Het eerste seizoen van Sanditon had een Austen-onwaardig einde. Waar hoop jij op voor het tweede seizoen? Een hereniging tussen Sidney en Charlotte? Een compleet nieuwe liefde voor Charlotte? Of toch iets met die leuke Mr Stringer? Een sterkere verhaallijn voor Miss Lambe? Meer over het huwelijksleven van de Babingtons? Laat je reactie achter onder dit bericht!