Het Amerikaanse televisienetwerk The CW is bezig met de ontwikkeling van een moderne Jane Austen anthologieserie. Dat meldt (o.a.) de entertainmentwebsite Variety.com.

Bij een anthologie televisieserie bevat elke aflevering of elk seizoen een zelfstandig verhaal, met doorgaans per aflevering/seizoen een andere omgeving, verhaallijn en personages. In dit geval gaat The CW de zes romans van Jane Austen verfilmen en ze in een modern jasje steken.

San Francisco

Of het één seizoen met zes afleveringen van een uur wordt of zes seizoenen met meerdere afleveringen van een uur wordt ons nog niet helemaal duidelijk uit de berichtgeving online. Wel is zeker dat als eerste Pride and Prejudice verfilmd zal worden. Het verhaal zal zich afspelen tegen de achtergrond van hedendaags San Francisco.

Drijvende kracht achter de serie is Eleanor Burgess die behalve als schrijver ook als uitvoerend producent zal optreden. Ze schreef onder andere de HBO-serie Perry Mason. Stephanie Allain and Gabrielle Ebron van Homegrown Pictures zijn de andere uitvoerende productenten. Ook Warner Bros. Television is aan het project verbonden.

Jane the Virgin

The CW is geen onbekende als het gaat om boekverfilmingen. Ze brachten ons eerder de detective-serie Nancy Drew en The Vampire Diaries. Andere bekende The CW-producties zijn Jane the Virgin, Gossip Girl, Gilmore Girls, Riverdale en The Flash.