JaneAusten.nl wenst je een geweldig 2013, met veel geluk, liefde, gezondheid en Jane Austen! Met het jubileum van Pride and Prejudice in het vooruitzicht zal dat laatste geen probleem worden. Om het jaar meteen goed te beginnen hebben we een aantal producten in onze shop in de uitverkoop gedaan en worden bestellingen vanaf €25 tot en met 7 januari gratis verzonden.

Terugblik
Wederom hebben we weer een mooi Jane Austen-jaar achter de rug met veel leuke initiatieven. Zo ontstond er spontaan een regency dansgroep in Wolfheze, waar iedereen die belangstelling heeft voor regency-dansen aan mee kan doen. Een van onze forumleden organiseerde met veel succes een boeiende lezing over eten in de tijd van Jane Austen. We zagen in de zomer een ring van Jane onder de hamer gaan, die later gekocht bleek door de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson.
Bezoekers van het jaarlijkse Jane Austen Festival in Bath kwamen oog-in-oog met de enige echte Mr. Wickham, acteur Adrian Lukis die deze schavuit geweldige neerzette in de Pride and Prejudice serie van 1995. Op de Stanford University in California ontdekten ze dat het lezen van Jane Austen goed is voor je brein (geen nieuws voor ons, natuurlijk!).

Stilte voor de storm
Maar 2012 was slechts de stilte voor de storm. Wereldwijd zijn er voorbereidingen bezig voor het 200-jarig jubileum van Pride and Prejudice. Ook in Nederland zijn er geweldige activiteiten gepland. We zeggen dus met een gerust hart vaarwel tegen 2012. Laat dat jubileumjaar maar komen!