De Nederlandse Jane Austen Society gaat flink uitpakken met het 200-jarig jubileum van Pride and Prejudice in 2013. Op drie dagen in juni zijn er activiteiten om te vieren dat het twee eeuwen is geleden dat Jane Austens meest populaire boek verscheen.

Sandy Lerner
Op zondagmiddag 23 juni geeft Sandy Lerner een lezing in Museum Geelvinck Hinlopen, het 18e eeuwse stadspaleis op de Keizersgracht in Amsterdam. Deze voormalige topvrouw van IT-bedrijf Cisco kocht enkele jaren geleden Chawton House, het landhuis dat ooit van Jane’s broer Edward is geweest. Ze vestigde er The Centre for the Study of Early English Women’s Writing. Zelf schreef Lerner onder het pseudoniem Ava Farmer een vervolg op Pride and Prejudice: Second Impressions. Na de lezing zal er een optreden zijn van sopranen Mathilde de Man en Irina Zuboff.

Salonboten
Op woensdag 26 juni organiseert JASNL een ‘Jane Austen on the Water’ evenement. Met salonboten wordt er een tocht over de Vecht gemaakt langs alle mooien buitenplaatsen. Uiteraard wordt van deelnemers verwacht dat ze in regency-kostuum in de boot plaatsnemen.

In Kasteel Cannenburch houdt JASNL op zaterdag 29 juni een Pride and Prejudice Bal.

Meer informatie over de activiteiten lees je ter zijner tijd op de website van de Jane Austen Society.