Austenland, de film naar het gelijknamige boek van Shannon Hale, gaat in januari 2013 in première op het vooraanstaande Sundance Filmfestival in Utah, Amerika. De film is één van de zestien producties die meedoen aan de U.S. Dramatic Competition, een juryprijs die ieder jaar wordt uitgereikt op dit filmfestival. Op Sundance zijn uitsluitend films te zien die niet door grote studio’s zijn gemaakt, de zogeheten ‘indie films’.

Eigen Mr. Darcy
In Austenland bezoekt Pride and Prejudice-fanaat Jane Hayes (gespeeld door Keri Russell, die sommigen van ons nog wel kennen uit de serie Felicity) een Jane Austen-themapark, op zoek naar haar eigen Mr. Darcy. Ze ontmoet er onder andere Mr. Henry Nobley (de charmante JJ Feild, beter bekend als Henry Tilney in Northanger Abbey 2007). Andere bekende gezichten zijn Jane Seymour (Dr. Quinn, Medicine Woman), Jennifer Coolidge (American Pie) en James Callis (Bridget Jones’ Diary).

Happy romp
De film is geregisseerd door Jerusha Hess, die eerder succes boekte met de film ‘Napoleon Dynamite’. Met zijn luchtige toon zal Austenland zeker opvallen tussen de doorgaans wat sombere Sundance-films. Regisseur Hess zei hierover tegen de Salt Lake Tribune:

“It’s just a happy romp,” Hess said. “It’s so easy, it’s so light, it’s so accessible, and just fun. Like all of our movies, it’s quirky. It’s the movie for the girls, finally. I wanted to make the quirky movie for the girls.”

Twilight
De film is geproduceerd door Stephenie Meyer, de schrijfster van de mateloos populaire Twilight-boeken. Of Austenland ook in de Nederlandse bioscopen zal komen, is nog maar afwachten. Als het zo is, hoor je het uiteraard hier!
Op YouTube vonden we een filmpje om alvast in de stemming te komen. Een aantal acteurs uit Austenland praten over het acteervak. Bekijk het hieronder: