Op 28 januari 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat Jane Austens populairste boek gepubliceerd werd. Ook voor het Jane Austen House Museum in Chawton wordt het een bijzonder jaar, want daar voltooide Jane Austen haar boek. In het BBC radioprogramma van Katie Martin lichtte Louise West, curator van het museum, een tipje van de sluier op hoe in Chawton het jubileum gevierd gaat worden. Zij vertelde dat er op 28 januari een grote verjaardagstaart klaarstaat. Maar dat is pas het begin, want het hele jaar door organiseert het museum activiteiten rond het jubileum. Aan het eind van het jaar zullen bijvoorbeeld de kostuums uit de BBC-serie uit 1995 in het museum te zien zijn.

Het radioprogramma is nog enkele dagen te beluisteren via deze link. Het interview met West begint na ongeveer 36 minuten.
Het museum is ook druk bezig met het opzetten van een website om alle activiteiten rond 200 P&P die wereldwijd worden gehouden, aan te kondigen.
Uiteraard besteedt JaneAusten.nl ook aandacht aan dit bijzondere jubileum. Meer nieuws volgt!