Fans van Sanditon hebben lang op moeten wachten op het tweede seizoen. In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kunnen ze vanaf morgen (21 maart) de nieuwe avonturen van Charlotte Heywood volgen. In Nederland zullen we nog even moeten wachten.

Het eerste seizoen van Sanditon, geïnspireerd op de laatste, onvoltooide roman van Jane Austen, was te zien in 2019. De kijkcijfers vielen tegen en het leek er lange tijd op dat er geen tweede seizoen zou komen. Maar dankzij de acties van de meest fanatieke fans en mogelijk geholpen door de populariteit van Bridgerton, werd vorig jaar mei bekendgemaakt dat er een seizoen twee én drie gemaakt gaan worden.

Wie komt er terug in seizoen 2?

Slecht nieuws voor iedereen die hoopte op een happy ever after tussen Charlotte Heywood en Sidney Parker: Theo James, die Sidney speelde, komt niet terug in het nieuwe seizoen (en ook niet in de seizoenen hierna.) Ook architect Young Stringer (Leo Suter) heeft Sanditon verlaten. Maar er zijn genoeg bekenden die we weer terugzien. Zoals, natuurlijk, Charlotte Heywood (Rose Williams) die deze keer haar zusje meeneemt naar de badplaats. Daar ziet ze Tom Parker en zijn gezin, Miss Lambe, Lady Denham, Sir Edward Denham en anderen weer terug. Bovendien is het druk met bezoekers; Sanditon wordt overspoeld door potentiële huwelijkskandidaten. Charlotte heeft het voor het kiezen!

Wanneer komt Sanditon 2 in Nederland op tv?

Britten kunnen het tweede seizoen van Sanditon bekijken via streamingdienst BritBox en later dit jaar op ITV. Amerikanen kunnen de serie bekijken op PBS Masterpiece. Maar helaas is er nog niets bekend over waar en wanneer seizoen 2 te zien zal zijn in Nederland. Mogelijk zal dit op BBC First zijn, waar ook het eerste seizoen te zien was. Wanneer er meer nieuws is, lees je dat natuurlijk hier!

Bekijk de trailer

Benieuwd naar de eerste beelden van seizoen 2? Bekijk dan nu de trailer.

Gerelateerde berichten