bloggingwomanVandaag nemen we afscheid van 2010 – een prachtig Jane Austen-jaar waarin we hebben kunnen genieten van allerlei leuke, interessante en boeiende initiatieven en opvallende nieuwtjes. Een jaar waarin Nederlandse Austen-liefhebbers elkaar vonden en met elkaar geweldige dingen ondernamen.
Er is heel wat gebeurd. Niet alleen groeide het forum naar bijna 250 leden, ook het aantal bezoekers van de website nam flink toe. We mochten een aantal leuke prijzen weggeven, zoals Pride & Prejudice & Zombies, een dvd van de BBC-serie Emma en luisterboeken van Trots en Vooroordeel en Verstand en Gevoel. En we kwamen soms zelfs in het nieuws.
Forumlid Karenlee plaatste begin 2010 een oproep voor liefhebbers die mee wilden naar het Jane Austen Festival in Bath. In originele JaneAusten.nl T-shirts stortte een kleine groep Nederlandse Janeites zich vol overgave op de activiteiten die het festival in september te bieden had. Een geweldige reportage in de VPRO-gids beschreef hun avonturen.
Maar ook in Nederland konden we ons onderdompelen in de wereld van Jane Austen. Louise West van het Jane Austen House Museum gaf een reeks boeiende lezingen. De Nederlandse Jane Austen Society verzorgde opnieuw danslessen en organiseerde in april een gezellig bal. In december trok een aantal forumbezoekers opnieuw het regencykostuum aan om mee te doen aan het historisch schouwspel in Den Ham.
Een mooi jaar om op terug te kijken, maar niet te lang, want ook in 2011 zullen we weer volop gaan genieten van alles wat de wereld en het werk van Jane Austen ons te bieden heeft. JaneAusten.nl zal je ook in het nieuwe jaar van dit alles op de hoogte houden.

We wensen je een geweldig en gezond 2011!