Die Mr. Darcy hè, hoe zit dat nou precies? Wanneer viel hij nu echt voor Elizabeth Bennet? Waarom gedroeg hij zich in het begin als een arrogante kwast? Op welk moment wist hij zelf dat hij verliefd was op Lizzie? En die vriendschap tussen hem en Bingley, hoe is die eigenlijk ontstaan? En is hij wel echt de goede broer die hij volgens zijn zusje Georgiana is? Hoe behandelt hij zijn personeel? Wat doet hij eigenlijk als hij niet bij Lizzie in de buurt is?
We leren Mr. Darcy in Pride and Prejudice kennen door de ogen van Elizabeth Bennet. Maar er blijft veel onduidelijk. De Amerikaanse schrijfster vulde met haar trilogie ‘Fitzwilliam Darcy, Gentleman’ de hiaten in. In deze serie leren we Darcy van buiten èn van binnen kennen. Aidan neemt alle tijd om het hart van Mr. Darcy te onderzoeken, nog voordat hij dat zelf doet.
De leesclub van het JaneAusten.nl Forum leest in het eerste kwartaal van 2011 de hele trilogie.Heb je zin om mee te doen? Daar ga je geen spijt van krijgen. Als je al lid bent van het forum, laat dan even aan de beheerder weten dat je wilt meelezen. Ben je nog geen lid? Meld je dan meteen aan!
Boeken kopen
De trilogie is op meerdere plaatsen te bestellen. Het eerste boek is An Assembly Such as This en kost bij Bol.com € 12,99.
Maar we waarschuwen je alvast: als je eenmaal in deel 1 begint, dan wil je deel 2 en 3 ook zeker lezen! Het tweede deel heet ‘Duty and Desire’, het derde deel ‘These Three Remain’.
Bij de Book Depository kun je de boeken gratis laten thuisbezorgen. Daar kost het eerste deel € 9,12.
Bij Amazon.co.uk zijn er verschillende aanbieders met heel verschillende prijzen.