Vandaag bestaat JaneAusten.nl twee jaar. En wat een mooie twee jaren zijn het geweest! We hadden graag iedereen uitgenodigd voor een heerlijk stuk taart, maar met zo’n 3000 bezoekers per maand werd dit toch een iets te grote aanslag op ons budget. Toch willen we graag laten zien hoezeer we het waarderen dat JaneAusten.nl door zovele liefhebbers wordt bezocht en gevolgd. Daarom gaan we onder de leden van ons forum twee boeken verloten. Welk boeken zijn dat? De twee winnaars mogen er zelf een uitkiezen!
We hebben een kleine selectie gemaakt:

Jane's FameJane’s Fame – Claire Harman In deze geweldige biografie gaat Claire Harman op zoek naar het geheim dat Jane Austen heet. Hoe kan het dat deze schrijfster ons na twee eeuwen nog weet te boeien? Wat zoeken we in haar boeken en welke rol spelen film en televisie in haar populariteit?


Jane Austen Pocket BibleThe Jane Austen Pocket Bible – Holly Ivins Dit boek gidst je door het werk van Jane Austen en legt uit wat die regency-beleefheden nu precies inhielden, hoe het klassesysteem werkte en wat het belang was van erfrecht. Natuurlijk vindt je er ook citaten uit Austens boeken in en wordt er veelvuldig gerefereerd aan de verschillende verfilmingen.


Confessions of a Jane Austen addictConfessions of a Jane Austen Addict – Laurie Viera Rigler Een klassieker onder de Jane Austen paraliteratuur. De moderne en zelfstandige Courtney Stone wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat ze in het lichaam zit van de 19e eeuwse Jane Mansfield. En dat is best wel even wennen.


Christian Encounters: Jane Austen – Peter Leithart Laat je niet afschrikken door de titel: Deze korte biografie van Peter Leithart geeft een frisse kijk op het weinige dat er bekend is over onze favoriete schrijfster. Afgelopen jaar schreef Anke Werker een recensie over dit boekje. Je vindt het hier.


Jane Bites BackJane Bites Back – Michael Thomas Ford Vind je als die Jane Austen mash-ups vol zombies en zeemonsters ook zo idioot? In Jane Bites Back vindt Jane Austen dat zelf ook. Schrijver Michael Thomas Ford neemt het genre op de hak door van Jane Austen een vampier te maken die afrekent met de mensen die er vandoor gaan met haar literaire erfenis. Zeer vermakelijk!


Zoals gezegd: alleen als je lid bent van het forum kun je aan deze prijsvraag meedoen. Het maakt niet uit hoe lang je lid bent! Let op: als je meerdere keren inzendt, vervallen al je inzendingen.

Wat moet je doen om kans te maken op één van deze boeken?

Vul onderstaand formulier in en geef antwoord op de vraag: Welk boek van Jane Austen viert dit jaar zijn tweehonderdste verjaardag?

Deze prijsvraag loopt af op 26 januari 22.00 uur. De twee winnaars worden op deze site bekendgemaakt en worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Sorry, je kunt niet meer aan deze prijsvraag meedoen!