Heb je zin om je regency-kostuum aan te trekken en een dansje te wagen? Ga dan mee met JaneAusten.nl naar Den Ham! Op zaterdag 11 december vindt in Den Ham (Overijssel) het jaarlijkse Historisch Schouwspel plaats. Dit jaar gaat het dorp terug naar 1800-1811, de tijd waarin Jane Austen leefde, en een aantal van onze forumleden doet mee!

In het oude Den Ham waar in de vele herbergen de reizigers rusten, gonst het van de geruchten. Een groot Frans garnizoen is onderweg van zuid naar noord en moet overnachten. Wat zal dat gaan worden? Onder druk van de zware tijden wordt er gesmokkeld dat het een lieve lust is. Maar… ook in Den Ham is de Douane Imperiale gestationeerd!
Verder leven de dorpelingen zoveel mogelijk hun dagelijkse leven, kinderen gaan naar school, er wordt gerouwd en getrouwd en de herbergen zijn bij gelegenheid goed gevuld. Alle mannen moeten verschijnen om een familienaam aan te nemen en de Marke kissebist als vanouds over dorpszaken.

Het Historisch Schouwspel trekt ieder jaar zo’n 20.000 bezoekers. Forumleden van JaneAusten.nl zullen de hele dag aanwezig zijn in kostuum en ook een demonstratie geven van een dans op het dorpsplein. Wie mee wil gaan, is van harte welkom. Heb je een kostuum, wil je mee, maar heb je geen zin om te dansen? Ook prima! Stuur een mail naar Corina, info@crien-oline.nl voor informatie en aanmelding. Op ons forum kun je lezen hoe de voorbereidingen verlopen.