Helaas, Jane Austens afbeelding gaat niet op de speciale ‘Great Briton’ herdenkingsmunt van de Royal Mint geslagen worden. Die eer gaat naar een andere grote Brit, namelijk John Lennon. De Royal Mint hield afgelopen zomer een verkiezing van de grote Brit die een eigen munt moest krijgen. Er kon gestemd worden op Jane Austen, Douglas Bader, John Logie Baird, Sir Walter Raleigh, Emmeline Pankhurst en John Lennon. In totaal kreeg de Royal Mint ruim 30.000 stemmen binnen, waarvan er ruim 27.000 naar John Lennon gingen. Jane Austen eindigde op de tweede plaats. De Royal Mint schrijft over de winnaar:

John Lennon – inspiring, controversial, passionate and complex. He is, without doubt, one of the great musical giants of the twentieth century. He left a legacy that goes far beyond the global reach of his music. His powerful message of peace and love which manifests through his artistic talent continues to uplift and inspire us.

Je kunt de munt bestellen via de website van de Royal Mint.