Wil jij meedoen aan het schrijven van een nieuw Jane Austen-verhaal? Dan is nu je kans! Schrijfster Lynn Shepherd (Murder at Mansfield Park) en redacteur Adam Spunberg zijn een project gestart waarbij Austen-liefhebbers gezamenlijk een verhaal schrijven. Dit gebeurt via Twitter. Het verhaal heeft uiteraard raakvlakken met het werk van Jane Austen – bekende personages duiken op, komen elkaar tegen en zorgen voor onverwachte plotwendingen. Zombies, aliens of andere bovennatuurlijke wezens zijn verboden; het moet wel Austen-waardig zijn.
Via Twitter wordt er een plot gekozen, via Twitter wordt er aan geschreven en het wordt op Twitter gepubliceerd. De initiatiefnemers schrijven:

We plan to run a storytelling session one day every week for about three months next year. Each week’s chapter will be posted online and on www.AustenAuthors.com on Sunday. You don’t have to be a published writer to join in – you just have to love your Jane!

Wie mee wil doen, kan tot 20 januari een voorstel voor een plot insturen. Over alle inzendingen wordt uiteindelijk gestemd. En daarna kan iedereen aan het schrijven.
Wil je meedoen? Het project heeft een eigen website waarop je precies kunt lezen wat de bedoeling is.