De kop van dit bericht is een beetje misleidend, want het jaar echt uitluiden doen we natuurlijk op 31 december. Maar op 30 december kunnen we in ieder geval genieten van Pride and Prejudice, de film uit 2005, met Keira Knightley en Matthew Macfadyen. Deze wordt uitgezonden door RTL8, om 20.30 uur.
Waar Pride and Prejudice over gaat, hoeven we hier niet meer uit te leggen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een paar mooie filmpjes om ons alvast op te warmen voor de 30e. Hartverwarmend is in ieder geval volgend filmpje, waarin de acteurs die de familie Bennet vertolken, uitleggen hoe zij zich als een echte familie zijn gaan voelen:

Mocht je als goede voornemen voor 2011 van plan zijn om zelf een Darcy of Miss Bennet te vinden, dan kan het volgende filmpje je misschien op weg helpen. Daten op z’n achttiende-eeuws (en Matthew Macfadyen ‘quite likes it’):