Morgen, donderdag 27 februari gaat de nieuwe verfilming van Jane Austens Emma draaien in de Nederlandse bioscopen. In het filmhuis in Bussum wordt op maandagavond 2 maart en zondagochtend 8 maart de film ingeleid door José Roeken van Austen Tales.

EMMA. van regisseur Autumn de Wilde is de nieuwste adaptatie van Jane Austens klassieker. De film, die op Valentijnsdag in Engeland in première ging, wordt met lof ontvangen (wij gaven hem 4 sterren, lees hier onze recensie). Vanaf morgen kun je hem eindelijk zelf gaan zien. Op de website van distributeur Universal Pictures kun je zien of de film bij jou in de buurt draait.

Inleiding Austen Tales

Bij het filmhuis in Bussum geeft José Roeken van Austen Tales twee keer een inleiding van ongeveer 20 minuten. Dat doet ze op maandagavond 2 maart om 20.00 uur en op zondag 8 maart bij een ontbijtvoorstelling om 9.15 uur (na het ontbijt in het bioscoopcafé volgt de inleiding en film). Tijdens de inleiding zal José vertellen over het leven van Jane Austen, de thema’s in haar boek Emma en wetenswaardigheden over deze nieuwe bewerking. Bestel nu je kaartjes bij Filmhuis Bussum.

 

Gerelateerde berichten