De nieuwe verfilming van Emma draait vanaf 27 februari in de Nederlandse bioscopen. Deze versie is geregisseerd door Autumn de Wilde en heeft in de hoofdrollen Anya Taylor-Joy (als Emma Woodhouse) en Johnny Flynn (als Mr Knightley).

De laatste verfilming van Emma – de BBC-serie met Romola Garai en Jonny Lee Miller – stamt uit 2009. Emma was voor het laatst in 1996 in de bioscopen te zien.

Script en regie

Voor deze nieuwe verfilming werd het script geschreven door Eleanor Catton, die een wereldwijde bestseller scoorde met haar debuutroman The Luminaries. De regie is in handen van Autumn de Wilde, die vooral bekend is als regisseur van muziekvideo’s, onder andere voor muzikant Beck, en als fotograaf.

Anya Taylor-Joy en Jonny Flynn als Emma en Mr Knightley. © Focus Features

De acteurs

Hoe de film ook uit gaat pakken, de cast is in ieder geval indrukwekkend:

 • Emma WoodhouseAnya Taylor Joy. Zij was onlangs te zien in de hoofdrol in de BBC-serie The Miniaturist.
 • George KnightleyJohnny Flynn. Félix Tholomyès in de recente BBC-serie Les Misérables en William Dobbin in Vanity Fair, maar voor sommigen misschien nog wel beter bekend als Dolf Vega uit de (Engelstalige) verfilming van Kruistocht in Spijkerbroek. Op Netflix kun je Johnny nu zien in de erg leuke serie Lovesick.
 • Mr WoodhouseBill Nighy. Wie kent ‘m niet, de oude rocker uit Love Actually. Bill Nighy heeft zo’n enorme staat van dienst dat we hier slechts een paar hoogtepunten noemen: I Capture the Castle, Pirates of the Caribbean, Harry Potter and the Deathly Hallows, The Bookshop.
 • Mrs WestonGemma Whelan. De onverschrokken Yara Greyjoy in Game of Thrones als de bescheiden Mrs Weston in Emma: wij kunnen niet wachten!
 • Mr WestonRupert Graves. Fijn om deze geweldige acteur eens in een sympathieke rol te zien! Graves kennen we o.a. uit kostuumdrama’s als The Tenant of Wildfell Hall en Garrow’s Law, en hij maakte natuurlijk een onuitwisbare indruk als Lestrade in de BBC-serie Sherlock.
 • Frank ChurchillCallum Turner. Onlangs schitterde hij nog in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald als Theseus Scamander, de broer van Newt. En in War and Peace speelde hij Anatole Kuragin.
 • Jane FairfaxAmber Anderson. Fotomodel die succesvol actrice werd en onlangs nog te zien was op de BBC in de mini-serie The Cuckoo’s Calling, naar het gelijknamige boek van J.K. Rowling.
 • Harriet SmithMia Goth. Op dit moment te zien in de bioscoopfilm High Life.
 • Mr EltonJosh O’Connor. Komend seizoen van Netflix-serie The Crown (aanrader!) is hij te zien als prins Charles. Maar we kennen ‘m ook als een van The Durrells en uit de BBC-serie Les Misérables.
 • Mrs EltonTanya Reynolds. Hilarisch in de Netflix-serie Sex Education (aanrader!) en eerder te zien geweest in Outlander.
 • Miss BatesMiranda Hart. Such fun! Miranda Hart kennen we natuurlijk van haar sitcom Miranda, maar ook als Chummy in Call the Midwife. Niet direct ons eerste idee van een ‘Miss Bates’, maar we laten ons graag verrassen.

Bekijk de trailer

Uit de trailer kunnen we opmaken dat regisseur Autumn de Wilde ervoor gekozen heeft om vol in te zetten op de komische aspecten van Emma.

Foto’s: © Focus Features

 

Gerelateerde berichten