Het lijkt erop dat we in 2019/2020 overspoeld gaan worden met Jane Austen verfilmingen. Working Title Films heeft aangekondigd aan een nieuwe bioscoopfilm van Emma te werken en Paramount Studios is bezig met een remake van Clueless, de hitfilm uit 1995 die gebaseerd is op Emma. En zoals we al eerder meldden, is er ook een megaserie van Sanditon op komst, een nieuwe serie van Pride and Prejudice en misschien ook nog een bioscoopfilm van Sanditon. Ben je de draad kwijt? We zetten het voor je op een rij.

Bioscoopfilm Emma

Working Title Films maakte onlangs bekend dat ze bezig zijn met een nieuwe verfilming van Emma voor het grote scherm. De hoofdrolspeelster is al bekend: Anya Taylor-Joy (o.a uit The Miniaturist, Split en Atlantis). Het script wordt geschreven door Eleanor Catton, die in 2013 doorbrak met haar roman The Luminaries. De film wordt het filmregiedebuut van Autumn de Wilde, die eerder muziekvideo’s regisseerde.
Wanneer deze film in onze bioscopen draait? Dat is nog niet bekend.

Bioscoopfilm Clueless

In 1995 verscheen de film Clueless, een hilarische en zeer geslaagde moderne versie van Jane Austens Emma. Paramount Studios probeert het succes van Clueless te evenaren met een nieuwe, eigentijdse versie. De plannen zijn nog pril, dus er is nog niets bekend over hoofdrolspelers en release-datum. Maar we houden je op de hoogte!

Sanditon, de serie

Eerder meldden we je al dat er een megaserie van Sanditon wordt gemaakt, de roman die Jane Austen niet heeft kunnen afmaken. De serie wordt geschreven door Andrew Davies (Pride and Prejudice 1995, Northanger Abbey 2007 etc.) en krijgt maar liefst 8 afleveringen. Davies moet het verhaal grotendeels zelf bedenken, want Jane voltooide maar een paar hoofdstukken van Sanditon voordat ze in 1817 stierf.
Goed nieuws: de serie lijkt er ook echt te gaan komen. De Bristol Post meldde onlangs dat Bristol een van de filmlocaties gaat worden. Wat er waar precies gefilmd gaat worden is niet bekend, maar de productiemaatschappij heeft wel laten weten dat de hoofdrolspelers binnenkort bekendgemaakt gaan worden en dat de opnames voor het voorjaar van 2019 gepland staan. Meer info volgt!

Pride and Prejudice, de serie

Deze zomer brachten we het nieuws dat er een nieuwe serie van Pride and Prejudice wordt gemaakt, door de makers van de serie Poldark. Sinds augustus is er geen nieuwe geweest over deze verfilming, maar we kunnen ervan uitgaan dat er achter de schermen hard aan gewerkt wordt. Zodra er meer nieuws is, lees je dat natuurlijk hier.

Sanditon, de film

In 2016 werd bekend dat Holliday Granger en Max Irons de hoofdrol zouden gaan spelen in een bioscoopfilm van Sanditon. Het klonk veelbelovend, maar bijna 3 jaar later is er nog steeds geen film. Grote kans dat die er ook niet gaat komen nu er een 8-delige serie wordt gemaakt (zie hierboven) van Jane’s onvoltooide werk. Maar productiemaatschappij Fluidity Films heeft Sanditon nog wel steeds op zijn website staan. Mocht er weer nieuws zijn over deze verfilming, dan lees je het uiteraard op onze website.

Wat vind jij?

Naar welke verfilming kijk jij het meest uit? Laat het ons weten in de reacties!

© Photo by Denise Jans on Unsplash