Reisorganisatie Garden Tours heeft voor 2019 weer 2 Jane Austen-reizen naar Zuid-Engeland op de planning staan. Vetrek van deze 6-daagse Love & Friendship-reizen is eind juni en eind juli. De reisleiding is in handen van Marieke Schröder, met Austen-kenners José Roeken (juni) en Ingrid Tieken (juli). Je kunt vanaf nu boeken op de website van Garden Tours.

Reisleidster Marieke Schöder schrijft over deze reis:

Je kunt weer mee met de inmiddels derde nieuwe Jane Austen reis naar Engeland in juni en in juli 2019. Het wordt een reis naar het gebied waar Jane Austen leefde, haar zes boeken schreef en waar haar boeken verfilmd zijn.

Historische steden en landhuizen

We bezoeken de historische steden Oxford, Bath en Salisbury en prachtige landhuizen zoals Basildon Park, Wilton House en Mompesson House met fraaie interieurs, mooie Engelse tuinen en groots aangelegde landschapsparken. Ook een van de beroemdste landschapstuinen van Engeland staat op het programma: Stourhead. Met vijver, grot en natuurlijk de Apollotempel waar Mr Darcy in de stromende regen Elisabeth Bennet ten huwelijk vraagt. Stourhead House bekijken we en natuurlijk ook Jane Austens eigen huis in Chawton. En als kers op de taart: Godmersham, het landhuis dat op het Engelse 10 pond biljet staat en bewoond werd door Janes broer Edward.

Een reis met extra’s!

Neem je feestelijke outfit mee of je Regency kostuum voor een dansavond met The Hamphire Regency Dancers en een avond met een gekostumeerd diner in een mooi landhuis.

Reisbegeleiding

Kunsthistorica en tuinenexpert Marieke Schröder-Bouman leidt de reizen. Ging in 2015 en 2017 Karin Quint als Jane Austen expert mee, in 2019 hebben we twee andere Jane Austen deskundigen bereid gevonden.

In juni reist José Roeken van ‘Austen Tales’ mee. Zij volgde cursussen in Engeland over het leven en werk van Jane Austen aan universiteiten in London, Oxford en Southampton. José verzorgt al jaren presentaties en lezingen over ‘all things Austen’. José is tevens een groot kenner van de film- en televisiebewerkingen die over Jane Austen en van haar romans zijn gemaakt.

In juli gaat Ingrid Tieken-Boon van Ostade mee, hoogleraar Engels aan de universiteit Leiden en auteur van het boek In Search of Jane Austen: The Language of the Letters. Zij is een kenner van de brieven en het testament van Jane Austen.
De reisprijs is € 765,-  Vertrek 28 juni en 21 juli 2019

Wacht niet te lang met boeken, want het aantal plaatsen voor deze bijzondere reis is beperkt!

Voor meer informatie en boeken, bezoek de website van Garden Tours.

© Foto’s: Marieke Schröder