Volgende week donderdag gaat de film DORIS in première. In deze komedie droomt de 45-jarige Doris over een liefde zoals ze die kent uit haar favoriete boeken van Jane Austen en de romantische kostuumdrama’s op tv. Wij weten daar natuurlijk alles van, en mogen daarom van Entertainment One 8 keer 2 toegangskaarten weggeven. Doe mee met onze prijsvraag!

Waar gaat DORIS over?

Aan de vooravond van haar 45ste verjaardag is Doris Dorenbos, een gescheiden vrouw met twee kinderen op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terecht gekomen. Haar huwelijk is mislukt, ze is haar baan kwijt, heeft grote financiële problemen en geen uitzicht op ander werk.

Maar hoe ga je een nieuwe liefde aan, als je twee pubers thuis hebt zitten? Hoe vind je -na een moeizaam huwelijk- je zelfvertrouwen terug, terwijl iedereen om je heen Instagram bombardeert met foto’s van hun geslaagde levens, goedgeklede kinderen en afgetrainde lichamen? En hoe behoud je je zelfstandigheid, als alle potentiële werkgevers je laten weten dat ze niet zitten te wachten op een vrouw van vijfenveertig zonder opleiding?

DORIS gaat over een vrouw van vlees en bloed. Iemand met angstaanvallen, verdriet en aangekoekte pannen. Over een heldin die met beide benen op de grond staat en weet dat het leven geen goudomrande, roze wolk is, maar die ondanks alle tegenslag groots en meeslepend blijft dromen over welbespraakte vrouwen en schuchtere mannen, die -net als in romantische Britse kostuumdrama’s- voor altijd en eeuwig geluk en kameraadschap vinden.

Door wie is DORIS gemaakt?

DORIS staat onder de creatieve leiding van Will Koopman (o.a. Gooische Vrouwen, Divorce en Terug naar de Kust). Roos Ouwehand heeft het scenario geschreven en de regie is in handen van Albert Jan van Rees (o.a. Klem en Toren C). Doris Dorenbos wordt gespeeld door Tjitske Reidinga. Daarnaast zijn onder andere Monique van de Ven, Gijs Scholten van Aschat en Bracha van Doesburgh te zien.

Doe mee aan aan de prijsvraag

Wil jij kans maken op 2 kaarten voor DORIS? We mogen van filmdistributeur Entertainment One 8×2 kaarten weggeven, voor een bioscoop naar keuze. Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres achter te laten in onderstaand formulier.

Je kunt meedoen tot en woensdag 19 september 2018. Let op, je mag één keer meedoen, dubbele inzendingen worden verwijderd.

Prijsvraag

Sorry, je kan niet meer aan deze prijsvraag meedoen!