Mammoth Screen, de maker van hitserie Poldark, gaat een nieuwe verfilming van Pride and Prejudice maken, zo meldt Radio Times. Deze nieuwe versie van Jane Austens meest beroemde boek zal meer de ‘donkere kanten’ van het verhaal laten zien, zeggen de producenten. De Britse zender ITV verwacht de serie in 2020 uit te zenden.

‘Perfect match’

Het script van deze nieuwe P&P wordt geschreven door Nina Raine, die een grote fan is van het boek, maar nog nooit een verfilming ervan gezien heeft. Damien Timmer, directeur van Mammoth Screen, zegt: “Nina Raine is one of the most gifted writers working today, and her wit and emotional intelligence make her the perfect match for Jane Austen. She’s a devoted fan of the book, but she’s never seen any previous adaptations – so pleasingly the novel only exists in her imagination”.

‘Sparkling like granite’

“Every generation needs its own adaptation of this perfect novel”, vindt Timmer. Scriptschrijver Nina Raine heeft zo haar eigen idee over hoe het boek verfilmd moet worden. “Pride and Prejudice is actually a very adult book, much less bonnet-y than people assume,” zegt zij. “I hope I do justice to Austen’s dark intelligence – sparkling, yes, but sparkling like granite.”

‘Definitive adaptation’

Mammoth Screen wil met deze versie de ‘definitieve verfilming van Pride and Prejudice‘ voor de 21e eeuw maken. Het lijkt ons wat ambitieus, aangezien de eeuw pas net begonnen is.
Wat vind jij van dit nieuws? Laat het weten door een reactie achter te laten.