cast-sanditonHolliday Grainger en Max Irons gaan de hoofdrollen spelen in de verfilming van Jane Austens onvoltooide roman Sanditon, die volgend jaar in de bioscoop verschijnt. De filmopnames beginnen in juni. Eerder werd al bekend dat Charlotte Rampling een belangrijke rol in de film speelt.

Holliday Grainger speelt in Sanditon Charlotte Heywood, die door ondernemer Tom Parker wordt uitgenodigd om de zomer door te brengen in het badplaatsje-met-grote-ambities Sanditon. Daar leert ze Toms broer Sidney Parker kennen, die gespeeld wordt door Max Irons. Charlotte Rampling (Swimming Pool, 45 Years) werd eerder al gecast als Lady Denham.

Wie is Holliday Grainger?

Holliday Grainger speelde eerder onder andere een van de nare stiefzusjes uit de film Cinderella uit 2015 en de zachte Diana Rivers in Jane Eyre uit 2011.

Wie is Max Irons?

Max Irons (zoon van acteurs Jeremy Irons en Sinéad Cusack) speelde eerder onder andere in de serie The White Queen en de film Woman in Gold. Grainger en Irons waren al een keer samen op het grote scherm te zien, in de Engelse film The Riot Club.

Over Sanditon

Jane Austen schreef de eerste elf hoofdstukken van Sanditon begin 1817, enkele maanden voor haar dood. In 1975 maakte de Engelse schrijfster Marie Dobbs het verhaal af; ze publiceerde het anoniem met als vermelding ‘by Jane Austen and Another Lady’. Dit is de versie die verfilmd gaat worden.

Bron: Screen Daily