eligible_coverWe hebben er lang op moeten wachten, maar op donderdag 21 april verschijnt dan toch de roman Eligible, oftewel Pride-and-Prejudice-in-een-nieuw-jasje van schrijfster Curtis Sittenfeld.

The Austen Project

Eligible is het vierde boek dat verschijnt in The Austen Project reeks van Harper Collins. Deze uitgever vroeg schrijvers van naam en faam om moderne versies te pennen van de zes Austen-klassiekers. Eerder verschenen al Sense & Sensibility van Joanna Trollope, Northanger Abbey van Val McDermid en Emma van Alexander McCall Smith.

Het verhaal

‘Eligible’ is de naam van de reality-serie waarin de vrijgezelle doctor Chip Bingley tevergeefs zijn toekomstige echtgenote probeerde ontmoeten. Deze doctor Bingley komt in Cincinatti wonen, net op het moment als dat ook de zussen Liz (journalist) en Jane (yoga-lerares) Bennet vanuit New York naar die stad terugkeren om hun vader bij te staan. Die herstelt van een hartaanval. In hun ouderlijk huis treffen ze behalve een zieke vader ook een koopzieke moeder aan en drie werkeloze zussen. En ze ontmoeten Bingley’s beste vriend, de norse neurochirug Fitzwilliam Darcy.

Goede ontvangst

De eerste reacties van lezers die een vooruit-exemplaar mochten ontvangen zijn enthousiast. Ze geven het boek op Amazon.com 3,9 van de 5 sterren. Een kleine greep uit de reviews:

[unordered_list style=”star”]

  • Sittenfeld is true to the spirit of Austen and gives us a book which is both sparkling and sharp with an acute way of transferring the objects of Austen’s satire into modern equivalents. She’s also a very good reader of the original characters and maintains the irony (…)
  • Overall this book is very well worth reading in its own right as well as because it is a retelling of ‘Pride and Prejudice
  • Sittenfeld takes many more liberties with Pride & Prejudice (vergeleken bij Trollope’s Sense and sensibility, red.) and to excellent effect[/unordered_list]

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar Eligible? Op Amazon.com kun je de eerste bladzijde al lezen. Je kunt het boek nu bestellen bij Bol.com.