Zin in een bijzondere voorvertoning van de Jane Austen film Love & Friendship? Kom dan op dinsdag 17 mei naar bioscoop The Movies in Dordrecht. Tijdens de Ladies Night vertel ik (Karin Quint) voorafgaand aan de film over Jane Austen en de tijd waarin ze leefde, lopen de dames van Stichting Revérence rond in historisch kostuum en zijn er allerlei kraampjes met lekkernijen en hebbedingetjes (waaronder een kraam van JaneAusten.nl).

Kaarten zijn nu te bestellen!

Love & Friendship is de veelgeprezen verfilming van Jane Austens novelle Lady Susan. De film gaat op donderdag 26 mei in Nederland in première, maar jij kunt hem dus al eerder zien in The Movies in Dordrecht. Kaartjes kosten € 15 en bestel je via de website van The Movies of reserveer je telefonisch via tel. 078-7200777. De avond begint om 19.30 uur.

Over Love & Friendship

Lady Susan (Kate Beckinsale) is een vrouw met veel talenten. Ze lijkt de onschuld zelve, maar weet ondertussen mannen om haar vinger te winden, families tegen elkaar op te zetten en haar eigen dochter Frederica (Morfydd Clark) te intimideren en bijna tot een huwelijk te dwingen. De enige die haar lijkt door te hebben, is haar schoonzus Catherine Vernon (Emma Greenwell), bij wie ze noodgedwongen verblijft en wier broer hopeloos verliefd op Lady Susan wordt. Tijdens Lady Susans bezoekjes aan haar vriendin Alicia Johnson (Chloe Sevigny) wordt pas echt duidelijk hoe ver ze durft te gaan in haar jacht naar een echtgenoot voor haarzelf en haar dochter.

Benieuwd naar wat wij van de film vonden? Lees onze recensie!

Bekijk de trailer van Love & Friendship

[related_posts limit=”3″]