Emma-schrijfwedstrijdHet heeft even op zich laten wachten, maar de winnaars van onze Emma-schrijfwedstrijd zijn bekend! En dat zijn (tromgeroffel): Els de Jong voor haar verhaal Hoogmoed in Highbury (juryprijs), Silvia Bonsema voor Een zonnige dag en Renate Linnenkoper voor Mr Elton’s Regrets (gedeelde publieksprijs)!

Martine de Boer, één van de bezoekers die een stem uitbracht, wint de Jane Austen pin badge.

De juryprijs
Tijdens het bespreken van de verhalen kwam de jury (bestaande uit Anke Werker (schrijfster Lieve J en fondsredacteur), Maurice Janssen (boekhandelaar en tekstschrijver) en Karin Quint (webmaster van deze site) telkens terug bij Hoogmoed in Highbury van Els de Jong. We vonden dat Els het personage van Mrs Elton zeer goed heeft getroffen, dat het verhaal vlot en ironisch (à la Austen) is geschreven en dat in weinig woorden veel elementen van het originele verhaal wordt aangestipt.

Els wint een gepersonaliseerde uitgave van Emma, beschikbaar gesteld door uitgever U Star Novels.

Eervolle vermeldingen
De jury wil ook graag nog even twee verhalen een ‘eervolle vermelding’ geven. Dat is Mr Elton’s Regrets van Renate Linnenkoper en A Most Shocking Surprise van Janneke Budding. Beide verhalen waren goed geschreven en zaten goed in elkaar. Ook was duidelijk dat de schrijvers het origineel door en door kennen; zij hebben er een heel eigen en originele draai aan gegeven. Chapeau!

De publieksprijs
Jawel, een gedeelde eerste plaats! Een zonnige dag van Silvia Bonsema en Mr Elton’s Regrets van Renate Linnenkoper kregen evenveel stemmen. Dit betekent overigens niet dat ze de prijs – een exemplaar van het boek Emma van Alexander McCall Smith – hoeven te delen. Ze krijgen allebei een boek thuisgestuurd!

De winnaars hebben inmiddels bericht gehad. We willen alle deelnemers en lezers bedanken voor hun enthousiasme! Wil je alle verhalen nog eens teruglezen? Dat kan in onze leeszaal.