letter-cassandraGoed nieuws: Cassandra Austens brief, waarin zij schrijft over de dag van de begrafenis van haar zus Jane, blijft in Chawton. Het Jane Austen’s House Museum heeft genoeg geld bij elkaar gekregen om de brief aan te kopen. En daar hebben wij aan bijgedragen!

Dankzij een aantal zeer gulle giften heeft Odette Snel namens JaneAusten.nl maar liefst 370 euro over kunnen maken aan het museum.

Bedankje
Het museum heeft ons via e-mail bedankt. Een medewerkster schrijft: “We really do appreciate your generosity and thought in helping us with our campaign to buy Cassandra’s Letter.

You may have spotted that we have now achieved our target and will be able to purchase the letter. Your donation and others have made it possible for us. This letter is so important to us especially as it was written here at Chawton and also thinking ahead to the 200th anniversary of Jane leaving this house and later dying in Winchester. We will certainly be celebrating her life in 2017.”

Zien/luisteren?
Wil je de brief met eigen ogen aanschouwen? Hij wordt tentoongesteld in het museum in Chawton. Als dank aan alle donateurs heeft het museum de tekst van de brief laten opnemen; je kunt het beluisteren via de website van het museum.