prospects

Julia Neugarten, de Amsterdamse scholiere die voor haar profielwerkstuk een novelle in Jane Austen-stijl schreef, is de afgelopen week veelvuldig in het nieuws geweest. Julia won met haar Prospects & Presumptions op 10 juni de KNAW-onderwijsprijs.

Een aantal dagen later, op 16 juni, mocht ze aanschuiven in het radioprogramma EénVandaag op Radio 1. Ze vertelde over de totstandkoming van haar novelle en waarom de romans van Jane Austen niet te vergelijken zijn met Bouquet-reeks-verhalen. Heb je het interview gemist? Je kunt het terugluisteren via de website van Radio 1.

Ook Boekblad besteedde aandacht aan Prospects & Presumptions. Columniste Aleid Truijens noemde de novelle zelfs in haar column in de Volkskrant van afgelopen zaterdag.

Julia beantwoordde afgelopen maart al enkele vragen van ons. Dat interview lees je hier. Benieuwd naar Prospects & Presumptions? Bestel het boek dan via de website Lulu.com.