BAKER_Longbourn_VP_HRBegin deze maand verscheen bij Uitgeverij Cargo het boek Landgoed Longbourn van Jo Baker. De schrijfster bracht vorige week een kort bezoek aan Nederland en sprak met ons over haar liefde voor Austen en wat haar inspireerde tot het schrijven van Landgoed Longbourn. Daarover zei ze onder andere:

“Het was één passage in Pride and Prejudice die de eerste aanzet was tot het schrijven van Longbourn: de zusjes Bennet bereiden zich voor op het bal, maar omdat het zo verschrikkelijk regent en ze zelf niet naar Meryton kunnen, worden hun schoenroosjes door iemand anders gehaald (‘the very shoe-roses for Netherfield were got by proxy’, red.) Ik heb me altijd afgevraagd: wie deed dat dan? Wie was ‘proxy’?”

Het volledige interview kun je nu lezen in onze leeszaal.

Prijsvraag

Als je het interview hebt gelezen, kom dan vooral terug. We mogen van Uitgeverij Cargo namelijk drie gesigneerde exemplaren van Landgoed Longbourn weggeven!
Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op een exemplaar. We hebben het je gemakkelijk gemaakt: het antwoord op de vraag vind je in het interview.
Je kunt meedoen tot en met dinsdag 27 mei. Let op: je mag maar een keer meedoen (dubbele inzendingen worden verwijderd). Na 27 mei wordt er geloot onder de goede inzendingen.
Sorry, je kunt niet meer meedoen aan deze prijsvraag!