matthew-macfadyenJosé Roeken, Austen-kenner en vaste bezoeker van deze website, geeft onder de naam Austen Tales lezingen en presentaties over Jane Austen. Op woensdag 30 oktober staat zij in het Theater Aan de Brink in Laren en op woensdag 11 december in het Filmhuis van Bussum. Beide presentaties gaan over 200 jaar Pride and Prejudice. Wil jij daar bij aanwezig zijn? Kijk dan op de website van Austen Tales voor informatie over kaartverkoop!
José is al jarenlang gefascineerd door het werk en leven van Jane Austen. Al eerder gaf zij lezingen in het Filmhuis van Bussum. Sinds kort doet zij dit onder de naam Austen Tales. Op haar website staat:

Austen Tales gunt u een kijkje in het Engelse Regency tijdperk en vertelt u wat u tussen de regels van Austens werk kunt lezen. De verhalen worden in beeld gebracht door middel van fragmenten uit tv- en filmbewerkingen van haar leven en romans.

Afgelopen zomer deed José mee aan de Summer Course die werd gehouden door King’s College in Londen. Ze schreef een enthousiast artikel over haar ervaringen; je vindt het in onze Leeszaal.