doctorsDe Britse televisieserie ‘Doctors’, die dagelijks om 14.45 uur wordt uitgezonden op BBC1, staat van maandag 14 tot 21 oktober helemaal in het teken van Jane Austen. De televisiemakers hebben zich flink uitgeleefd op het thema, zo blijkt wel uit het promotiefilmpje dat je onderaan dit bericht vindt. Niet alleen hebben ze gebruikgemaakt van Jane Austens verhaallijnen, ook steken ze hun hoofdrolspelers in voor de eerste twee afleveringen in regency-kleding.

Homo-variant
Doctors is een razend populaire soap die inmiddels al aan zijn vijftiende seizoen bezig is. In totaal zijn er zes Austen-afleveringen: in Austenland kruipen de Doctors-personages in de huid van Austen-personages; in Charlotte’s Web zien we een moderne interpretatie van het verhaal van Charlotte Lucas; Northanger Bungalow gaat over een meisje dat doodsbang is voor haar eigen huis; Gemma is een moderne versie van Emma; en Remission is een homo-variant van Persuasion.

Shakespeare
Vorig jaar lieten de makers van Doctors zich inspireren door Shakespeare. Dat werd een groot succes. Will Trotter, Executive Producer of Doctors, zegt:

We had great feedback from our viewers after the Shakespeare week, so we hope they’ll find our tribute to a much-loved author equally enjoyable. The contemporary re-workings of Austen stories promise to be fascinating viewing, while seeing our regular cast in frocks, bonnets and breaches should be a fun treat for all Doctors fans!

Alvast een voorproefje: