matthew_darcyChatsworth, het fantastische landhuis van de hertog van Devonshire, speelt voor de tweede keer de rol van Pemberley. Op dit moment wordt er namelijk de BBC-serie ‘Death Comes to Pemberley’ opgenomen, naar het boek van P.D. James. Chatsworth was in 2005 al in de film Pride and Prejudice te zien als het landhuis van meneer Darcy.

Terwijl ook in Engeland de mussen van het dak vallen, wordt er flink gefilmd bij het landhuis in Derbyshire. De BBC maakte er een item over, het filmpje kun je zien op de BBC-site. Je ziet daarin ook acteur Matthew Rhys, die vertelt over zijn rol als Darcy. Voor wie er op hoopte: nee, hij duikt niet in de vijver van Chatsworth.

Poll
Death Comes to Pemberley is een vervolg op Pride and Prejudice en werd geschreven door thriller-auteur P.D. James. De serie wordt rond Kerst uitgezonden.
Wat vind jij van de keuze van Chatsworth voor Pemberley? Laat het ons weten in onderstaande poll!
[polldaddy poll=7267171]