Matthew-RhysOf hij Colin Firth kan evenaren is nog de vraag, maar Matthew Rhys gaat het in ieder geval proberen. De 39-jarige acteur uit Wales speelt Mr. Darcy in de BBC-serie Death Comes to Pemberley, zo heeft de BBC bekend gemaakt. Anna Maxwell Martin speelt Elizabeth Darcy en Matthew Goode is Wickham.

Waar kennen we ze van?
Matthew Rhys (wiens volledige naam Matthew Rhys Evans is) heb je kunnen zien in de Amerikaanse televisieserie Brothers & Sisters en in de film The Edge of Love, waarin hij de dichter Dylan Thomas speelde.
Voor de BBC deed hij eerder The Mystery of Edwin Drood, de verfilming van een niet voltooide roma van Charles Dickens.
Anna Maxwell Martin is voor veel kostuumdramaliefhebbers een oude bekende. Uiteraard kennen we haar als Cassandra in de film Becoming Jane. Verder zagen we haar in North & South (naar het boek van Elizabeth Gaskell), in de verfilming van Dickens’ Bleak House en speelde ze de hoofdrol in de BBC-serie South Riding.
Matthew Goode is naar eigen zeggen een groot liefhebber van Jane Austen en met name van Pride and Prejudice. We zagen hem onder andere in Brideshead Revisited, A Single Man (fantastische rol!), de matige komedie Leap Year en het indrukwekkende Birdsong.

Wat is Death Comes to Pemberley?
Death Comes to Pemberley is een boek van thrillerschrijfster P.D. James. Het verhaal speelt zich zes jaar nadat Darcy en Elizabeth elkaar het ja-woord hebben gegeven af. Terwijl Pemberley zich voorbereid op een groot bal, staat Lydia hysterisch aan de voordeur: er is een moord gepleegd! Wie is er dood en wie is de dader?

Opnames binnenkort van start
Nu de cast bekend is, is de BBC bezig om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft voorbereidingen. Zo wordt er nog naarstig gekeken naar filmlocaties. Het filmen gaat volgende maand in Yorkshire van start, naar verwachting komt Death Comes to Pemberley dit najaar op tv.

Maak kennis met Matthew Rhys
We hebben voor het gemak even een Youtube-filmpje van Matthew Rhys erbij gezocht. Wat vinden jullie: goede Darcy of niet?

(Bron: The Telegraph en Digital Spy)