kings-collegeNog geen plannen voor deze zomer? King’s College in Londen houdt deze zomer een Jane Austen zomercursus met als onderwerp ‘Jane Austen’s England’. In drie weken tijd leer je over de Regency-periode, hoe mannen en vrouwen in die tijd leefden en dachten, wat hun rollen waren en hoe Jane dit in haar boeken verwerkte. De cursus begint op 22 juli en er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Op de website van King’s College staat:

One of the world’s most famous authors, Jane Austen created a complex textual world for her characters to inhabit that continues to capture the imagination of readers across the globe. This course gives you a unique opportunity to examine Austen’s heroes and villains and the England in which they lived.

Deelname aan de cursus betekent niet drie weken in de schoolbanken zitten; er zijn excursies naar Bath en Chawton en er wordt een wandeling gehouden door Regency London. De kosten voor deze cursus bedragen 1350 pond.

In dit filmpje vertelt Emma Newport van de University of London meer over de cursus.